MÀSCARES POÈTIQUES A L'ESPAI PÚBLIC

El joc de màscares fa possibles aquestes transformacions sorprenentment diverses. Un jove adolescent, una dona madura, un home gran o una nena entremaliada: el cos canvia i la màscara té una edat, un gènere i una forma de ser completament nous.

 

La màscara és un instrument valuós per donar llum sobre l'autenticitat i la presència. Expressions facials i el llenguatge, així com el gènere, l'edat, la nacionalitat ja no estan en primer pla com a mitjans de comunicació; el cos roman, i el cos no enganya.

 

Amb el medi poètic de la màscara vam obrir un espai artístic radical i immediat en l'espai públic de la vida quotidiana. Entrem amb la bella sensibilitat i fragilitat d'un actor de màscares.

 

"Dóna-li a un home una màscara i et dirà la veritat".

Oscar Wilde.

DSC_2880 Kopie.jpg

LUZIE ACKERS

Luzie Ackers va nèixer a Darmstadt el 1978. Viu a Berlín des de 1998. Després de dos anys d’estudis estudis culturals a la Universitat Humboldt i completar els seus estudis de mimo a ETAGE, Berlín, va fundar la Companyia TheatreFragile amb Marianne Cornil el 2007.

 

Des de llavors, ha estat de gira i treballant com a intèrpret de màscares i també crea les màscares per a les produccions. Junt amb Marianne Cornil, escriu les obres de teatre, dirigeix i porta el teatre a l'espai públic. Dirigeix numerosos tallers de fabricació i joc de màscares. En la intensa preocupació per la comunicació no verbal en el context del teatre, es va desenvolupar la necessitat d’una forma ampliada de treball amb el cos parlant. Així és com l'estudi "HANDS ON - Studio for Body. Consciousness" va ser creat el 2015, en el que es treballa segons el mètode Grinberg i l'enfoc Pantarei. Viu en Colònia i Berlín. TheatreFragile està investigant noves formes teatrals. Les produccions de la companyia entrelazan les arts dramàtiques i les belles arts amb el teatre documental a través d’una combinació d’actuació de màscares, instal·lacions artístiques de recorrut, investigació documental i narrativa de ficció.

 

La companyia amb seu a Berlín busca un nou vocabulari que pugui unir la màgia del joc de màscares amb el contacte directe amb l’audiència del teatre de carrer. Els fascinen els diferents nivells de joc entre la distància i la proximitat, la vida cotidiana i l’univers poètic del teatre.

 

Una alegria amb el públic i una invitació a l’accident per veure i escoltar la instal·lació brindant als artistes la oportunitat de compartir i interactuar amb individus i amb el grup en general. El públic passa de ser espectador passiu a visitant actiu i fins i tot participant de la instal·lació. Els espectacles s'adapten a cada ciutat on es representa segon un període d'investigació i assaig en aquella zona. 

 

TheatreFragile crea el seu teatre de màscares a través de l’observació aguda, escuchando amb un estat d’alerta àgil i reaccionant amb moments de suspens i empatia. El públic és així testigo de un examen interior y exterior de lo inevitable, lo humano.

 

Llevar el teatre directament a les persones en lloc d’esperar a que el públic vengui al teatre és l’objectiu comú dels artistes de TheatreFragile.